top of page
miljötrappa färg.jpg

Problem/nackdelar när du använder denna sida

De roligaste tar fokus från de viktigaste

Det har visat sig att många av sajtens besökare glömmer det viktigaste eftersom det är de mindre viktiga sidor som är roligast att läsa.


Det viktigaste är det som står skrivet på Miljötrappans två första steg. Glöm dem inte!


Det som de flesta tycker är roligast att läsa är ”Konkreta förslag på hur du ska agera”, "Tekniska lösningar" "konspirationsteorier" ”Olika miljöfrågor kommentarer och fakta” och ”Inskickade förslag på miljöåtgärder”. Dessa sidor kan du hitta under fliken Andra miljösidor m m.

Ett annat problem, lågt hängande frukter

Tyvärr kan det mesta användas på fel sätt, så även denna webbplats.

De som motverkar miljöarbetet (de är fler än du tror och många av dem är inte medvetna om att de motverkar miljöarbetet). Dessa personer kan använda denna webbplats på fel sätt.

Faran med denna sida är den illvillige kan hävda att ”miljömuffarna” gjort en massa onödiga saker.

Hur bemöter vi dem?

Jo, jag tror att vi får erkänna att vi har gjort många onödiga saker, men att vi gjort det i god tro och att vi nu vet mer och bättre och nu kan vi prioritera mer rätt.

Dessutom anser jag att vi måste acceptera att man ibland gör fel. Om man inte accepterar att man ibland gör fel så kommer ingen våga göra någonting alls.

Dock är det största felet vi gjort att vi förändrar klimatet genom att släppa ut koldioxid, utrotar arter och att vi släpper ut miljögifter. De felen är vi alla medskyldiga till och de felen måste vi rätta till. Nu!

Jag anser att de som inte gjort något alls har större skuld. De har större skuld än vi som gjort en och annan onödig sak.

Nu är det hög tid att agera, det är nödvändigt att vi lyssnar på vad forskningen säger. Vi måste omedelbart ställa om vårt samhälle så att vi tillsammans kan bygga det goda samhället, ett samhälle där vi inte förstör vår jord.

Vi lär oss ständigt, forskningen skapar ständigt mer kunskap. Vi ska utgå från det vi vet. Vi ska vara försiktiga med att bygga vårt agerande på gissningar, tyckande, trender, politik och ideologi. Agera utifrån den kunskapsbas som vi har. 

Ännu ett problem, vi har de politiker vi förtjänar

Läget är allvarligt, mycket allvarligt. Vi står inför avgörande hot som påverkar vårt samhälle. Vems fel är det?

 

När människor är hotade vill de söka syndabockar att skylla på. Vi blir dessutom lätt förblindade.

Eftersom lösningarna finns och besluten inte tas tillräckligt snabbt så är det lätt att skylla på politikerna och det kanske är rätt att politikerna borde skämmas.

Men det är vi som valt våra politiker, vi har de politiker vi förtjänar.  Om vi göder politikerföraktet så kommer vi att få en otäck värld. Historien visar otaliga exempel på det.

Därför ska vi istället hjälpa våra politiker att ta bra beslut. Förstå hur de reagerar och hjälpa dem att ta sitt ansvar.

Detta händer om vi inte agerar klicka här    

bottom of page