Problem/nackdelar när du använder denna sida

De roligaste tar fokus från de viktigaste

Det har visat sig att många av sajtens besökare glömmer det viktigaste eftersom det är tre mindre viktiga sidor som är roligast att läsa.


Det viktigaste är det som står skrivet på Miljötrappans olika steg. Glöm dem inte!


Det som de flesta tycker är roligast att läsa är ”Konkreta förslag på hur du ska agera”, ”Olika miljöfrågor kommentarer och fakta” och ”Inskickade förslag på miljöåtgärder”. Dessa sidor kan du hitta under fliken Andra miljösidor m m.

Ett annat problem

Tyvärr kan det mesta användas på fel sätt, så även denna webbplats.

De som motverkar miljöarbetet (de är fler än du tror och många av dem är inte medvetna om att de motverkar miljöarbetet). Dessa personer kan använda denna webbplats på fel sätt.

Faran med denna sida är den illvillige kan hävda att ”miljömuffarna” gjort en massa onödiga saker.

Hur bemöter vi dem?

Jo, jag tror att vi får erkänna att vi har gjort många onödiga saker, men att vi gjort det i god tro och att nu vet vi mer och bättre och nu kan vi prioritera mer rätt.

Dessutom anser jag att vi måste acceptera att man ibland gör fel. Om man inte accepterar att man ibland gör fel så kommer ingen våga göra någonting alls.

Dock är det största felet vi gjort att vi förändrar klimatet genom att släppa ut koldioxid och att vi släpper ut miljögifter. De felen är vi alla medskyldiga till och de felen måste vi rätta till. Nu!

Jag anser att de som inte gjort något alls har större skuld för den situation vi kommit att hamna i. De har större skuld än vi som gjort en och annan onödig sak.

Nu är det hög tid att agera, det är nödvändigt att vi lyssnar på vad forskningen säger. Vi måste omedelbart ställa om vårt samhälle så att vi tillsammans kan bygga det goda samhället, ett samhälle där vi inte förstör vår jord.

Vi lär oss ständigt, forskningen skapar ständigt mer kunskap. Vi ska utgå från det vi vet. Vi ska vara försiktiga med att bygga vårt agerande på gissningar, tyckande, trender, politik och ideologi. Agera utifrån den kunskapsbas som vi har. 

Detta händer om vi inte agerar klicka här